Dyrlægen på Vejstrupgaard vender tilbage efter 100 år

 

Historie

Den ældste fortælling om Vejstrupgaard kommer fra 1300 da Nicholaus Pedersen “de Wixtorp” var 1372 medudsteder af et vidne på Gudme herredsting. Vejstrupgaard har siden haft mange ejere.

Den nuværende hvide hovedbygning er fra 1754. Den er blevet restaureret efter en brand i 1676. Over indgangsdøren er anbragt en indskriftstavle, som fortæller, at gården er opført efter brand 1622 af Niels Gaas og rest. 1781 af Hans Koefoed.

Tidligere har Vejstrupgaard bl.a. været ejet af kronen og i 1800-talet af familien Møller.

Dyrlægen på Vejstrupgaard

Hans Bredal-Møller gik militærvejen og blev ritmester i 1906, hvor han også modtog sin dyrlægeeksamen (det var åbenbart finere at være Ritmester end dyrlæge i den tid;)

Han havde dyrlægepraksis både i Skårup og i Svendborg. I åren 1874-1917 var Hans Bredal Møller ejer af Vejstrupgaard og derved den “første” dyrlæge på gården for et hundrede år siden. Han var født i 1862 og døde i 1917, og man kan besøge hans gravsted ved den smukke hvide kirke i Vejstrup ca. 500 m fra gården.

Dyrlæge i Vejstrup

Den hvide kirke hvor det både bliver holdt dåb, bryllup og begravelser i familien.

Den tidligere Dyrlæge på Vejstrupgaards hvilested

Tidligere ejer Niels Jørgen Halberg, min svigerfar, har drevet gården fra 1984-2009 og har arbejdet både som landmand og planteavler (samt med kirsebær og ærter). Han spiller fortsat en meget stor rolle i gårdens dagligdag med at passe have, høns og hus.

Hovedbygningen er opført i 1754, tilbygget i 1802 og ombygget i 1842.

Klinikken finder I til venstre i kælderen af hovedbygningen af Vejstrupgaard.

(Se gerne mere på Inden jeres besøg)

Hvis I har tid og lyst, så læs gerne lidt mere om gårdens historie på links forneden.

Mvh

Kerstin

 

Her er en fin fortælling skrevet af Hans Harald Halberg (bror til Niels-Jørgen) som beskriver dagligdagen på Vejstrupgaard i 1950’erne.

Lidt mere historie om Vejstrupgaard fra Svendborg Historie.

Lidt om Vejstrupgaard fra Fyn Historie.